Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(559 niezalogowanych)
1 Post

(Even)
Wiking
Ciekaw byłem, który Wieśniak odniesie się do zaniżonej do jego poziomu prowokacji. =)

Zrób tak:
Pójdź do sklepu, kup termometr i zmierz sobie IQ.
A w związku z tym, że Twoje zdanie NIKOGO MYŚLĄCEGO nie obchodzi, podziel się wynikiem ze wszystkimi niezainteresowanymi, żeby było co pomijać przy czytaniu komentarzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
1. @MB0 W polskiej Biblii jest chyba Jan, nie John. Tak to jest, jak bezmyslnie wkleja sie cytaty...Poza tym sam w sobie jest on przerazajacy: biedni sa nic nie warci. Chyba nie takie powinno byc przeslanie chrzescijanstwa...
2. @Anonimowy: Nigdy nie pracowalem w zadnej firmie...
3. @Kaliszanin: skoro jestes takim wierzacym chrzescijaninem, czy nie powinienes kierowac sie zasada milosci blizniego? Twoje nastawienie przypomina bardziej skina albo bojowkarza z Mlodziezy Wszechpolskiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
krzysztof ignaszak
(kaliszanin)
Wiking
nie jestem JAKIMS WIELKIM WIERZACYM JESTEM ZWYKLYM CHRZESCIJANINEM POPELNIAJACYM WIELKIE GRZECZY!chodzi mi tylko o zasade i fundamentalne prawa naszej religii ktora nie promuje pedalstwa ,in witro,pedofilstwa,aborcij czy eutanazij !i z tym zawsze my katole prawdziwi bedziemy walczyc bo swiat sie do gory nogami wywraca!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Mateusz 6:
"5 Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. 6 Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. "
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Mialem, dac sobie spokoj, ale nie moge sie powstrzymac...
Ty chyba bardzo tesknisz za czasami Inkwizycji? Poza tym moglys czasem sporawdzic, co znacza slowa, ktorych uzywasz, i jak sie je pisze. Jak dotad, utwierdzasz mnie w przekonaniu, ze fanatycy religijni nie grzesza poziomem wyksztalcenia i inteligencji...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Mariusz ---
(MB0)
Wiking
>@MB0 W polskiej Biblii jest chyba Jan, nie John
I co z tego? Czy ja musze korzystac z polskich programow? Argument nie na temat

Po drugie uwazasz sie za wyksztalconego, ale niestety tak nie jest. Dowodem na to jest Twoj argument z Inkwizycja. Gdybys byl prawdziwie wyksztalcony to bys znal prawdziwa historie Inkwizycji, a nie ta z TV (politycznie poprawna).
Zeby nie byc goloslownym podaje fragment nt Inkwizycji z encyklopedii (swieckiej!) Britannica:
[…]All of the institutional inquisitions worked in secrecy, except for closely regulated public appearances. Their secrecy permitted those who opposed them to speculate about and often fictionalize dramatically their secret activities, producing many of the myths about inquisitions that are found in European literature from the 16th century to the present.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
en.wikipedia.org/wiki/Spanish_Inquisition#Torture

A tacy jak Giordano Bruno, czy Galileo Galilei mieli wypadek samochowody?

Mowiac symbolicznie o Inkwizycji, mam na mysli represalia ze strony Kosciola (nie tylko KRK) oraz jego fanatycznych zwolennikow wobec tzw. heretykow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Mariusz ---
(MB0)
Wiking
Wikipedia nie jest wiarygodnym zrodlem, jesli chodzi o niepolitycznie poprawne tematy (nie tylko inkwizycje) Tam kazdy moze sobie napisac, co chce.
Inkwizycji nie mozna wyjmowac z kontekstu historycznego i oceniac wg naszych standardow. Zaden wyksztalcony czlowiek tak nie robi.

Polecam:
www.dziennikzachodni.pl/kultura/8749,okr...i-to-bajka,id,t.html

Co do Galileusza to zmarl smiercia naturalna...

Proponuje napierw czytac, czytac i czytac, a potem sie wypowiadac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Chodzilo o DZIALANIE inkwizycji, bynajmniej nie tak pokojowe,jak chcesz to przedstawic. Stosow tez moze nie bylo?
PS Wiem, ze Galileusz zmarl smiercia naturalna, ale byl sadzony. Wracajac do tematu: Boje sie fanatykow religijnych, ktorzy twierdza, ze swiat stanal na glowie, i najwyzszy czas cos z tym zrobic...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Even)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok